Otvaren novi proizvodni pogon kompanije “Marbo product”

Bez autora
Sep 15 2010

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković otvorio je danas nove linije za proizvodnju krompirovog čipsa u fabrici “Marbo product” u Bačkom Magliću koje će omogućiti zapošljavanje 100 radnika, a indirektno otvaranje i 400 radnih mesta u proizvodnji krompira i održavanju pogona. Prehrambena industrija ima poseban značaj za Srbiju i naša zemlja može da postane lider te industrije na širem planu, kao što to već jeste u regionu. Otvaranje ovog pogona značajno je i zbog povezanosti sa razvojem poljoprivrede, tako da će ova investicija omogućiti veće angažovanje poljoprivrednika na obezbeđivanju sirovina za proizvodnju čipsa. Vrednost otvaranja novog postrojenja u fabrici "Marbo product", koja je član grupacije Pepsiko, iznosi 20 miliona evra. Nova investicija uključuje i postrojenje za preradu otpadnih voda čija je vrednost četiri miliona evra, a nova linija će broj zaposlenih u toj fabrici povećati na više od 1.400 radnika...

Otvaren novi proizvodni pogon kompanije “Marbo product”Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković otvorio je danas nove linije za proizvodnju krompirovog čipsa u fabrici “Marbo product” u Bačkom Magliću koje će omogućiti zapošljavanje 100 radnika, a indirektno otvaranje i 400 radnih mesta u proizvodnji krompira i održavanju pogona.

Prehrambena industrija ima poseban značaj za Srbiju i naša zemlja može da postane lider  te industrije na širem planu, kao što to već jeste u regionu.

Otvaranje ovog pogona značajno je i zbog povezanosti sa razvojem poljoprivrede, tako da će ova investicija omogućiti veće angažovanje poljoprivrednika na obezbeđivanju sirovina za proizvodnju čipsa.

Vrednost otvaranja novog postrojenja u fabrici "Marbo product", koja je član grupacije Pepsiko, iznosi 20 miliona evra.

Nova investicija uključuje i postrojenje za preradu otpadnih voda čija je vrednost četiri miliona evra, a nova linija će broj zaposlenih u toj fabrici povećati na više od 1.400 radnika.

Država će pomoći toj fabrici da obuči što više poljoprivrednika za sadnju industrijskog krompira, koji bi mogao da se koristi i za izvoz.

Uspeh kompanije “Marbo product” odličan je primer partnerstva Srbije i SAD, a postoji stalni interes američkih kompanija za ulaganja na tržište Srbije u razne vidove proizvodnje, kao i u elektrane na energiju vetra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik